Detaljeret Beskrivelse
Se den fulde beskrivelse
Historien om Vandoren Cane
Der er så mange vigtige faktorer at overveje, når man dyrker sukkerrør, de specifikke kvaliteter, herunder klimaet, solen, vinden og jorden, som bringer sukkerrør til live.
Det kræver ikke mindre end fire års omhu og opmærksomhed at bringe stokken til det punkt, hvor den kan bære det prestigefyldte navn Vandoren i det første år, stokken når sin definitive størrelse og diameter. I slutningen af det andet år, efter at have fået sin krop og styrke, er den klar til høst.
Stokken er skånsomt skåret med saks designet til at undgå sprængning af fibre, når saften er helt stille. Det er derefter strippet, skåret i 6-fods stave og sat ud i solen, hvilket skaber den gyldne farve. Stokken pakkees og sendes til Vandoren beskyttede og ventilerede lager for at tørre i yderligere to år, før fremstillingen begynder.
Når stokken er klar til fremstilling, laves det første snit, der producerer de groveste former som forberedelse til transformation til rørblad. Disse ru former er affaset med en nøjagtighed i størrelsesordenen 1/100 mm på basis af en model skabt af Bernard Van Doren.
Hver stok har sin egen karakter, hvormed rørbladenes styrke bestemmes. Intet stykke stok kan være identisk på grund af dette naturprodukts natur. Efter den definitive inspektion stemples rørbladet med sin styrke, modtager Vandoren logoet og lægges i et beskyttende omslag. Nu er rørbladene klar til musikere.
specifikationer
- Instrument for: Engelsk horn (cor Anglais)
- Oprindelsesland: Frankrig
- Højde: 7,5 cm
- Dybde: 1,3 cm
- Vægt: 1g